0 Läs mer >>
Ja så här på sommaren så får man intingen tid för stickning eller annars tar man sig tid för annat. Hittills i år så har jag hunnit med både och. Jag har till och med tagit med stickningen så bi var på Skulefestivalen. Funkade perfekt. Måste se till att jag får med mig någon lagon stickning då vi åker vi ska utomlands.
 
 
Jag är precis klar med sockar i garnet Noro. Lite bråkigt garn då de lätt tvinnar sig. Dessa två sockat är stickade i samma garn (dvs samma garn-färg). Men de böev helt olika och unika. Jag har randat skaften i breda ränder och har sedan randat foten i smala ränder. Visst blev de underbara.
 
 
Att från att ha stickat med stickor 2 och 2,5 sedan få sticka i stickor 10 är verkligen kontraster. Denna vintermörra i halvpatent stickade jag på lite drykt en timme. Nu återsår det bara att få prova på hon som ska ha den så att jag vet att det blivit rätt storlek, innan jag syr ihop den.
 
 
Nu stickar jag ett nytt par sockar. Så nu är jag tillbaka  med stickor 2,5. Det är Arne och Carlos nya garn som jag stickar i. Nu sysn inte riktigt den fina mönstret i skaftet eftersom att den är i resår. Det blir först på foten som mönstret kommer att synas. En del stickar ju även skaftet delvis i slätstickning. Det är jag aldrig testat. Jag är lite tveksam hur bra sockan då kommer att sitta uppe på benet och inte ramla ner. (Någon som vet?)
 
Stickning med på skulefestivalen.

Sommarstickningar

0 Läs mer >>
Jag älskar koppar! Dessa två koppar-kstrullerna fick jag tag på förra året på en antik/lopis handel. Den övre var lite trasig med hål i botten, dvs perfelt att ha blommor i. Båda två var redan gjorda så att handtaget gick rakt upp så att det lätt gick tt använda som krukor att hänga på väggen.
Ja jag tycker att koppar är har den uppskattningen som den borde. Bra för mig, då kan jag få tag på koppar till rimliga priser.
 
 

Kopparskärl

0 Läs mer >>
Det har blivit några dagar med betonggjutning i sommar. Förhoppningsvis ska det bli fler.
 
Jag har dels testat att göra ljuslyktor och några ljusstakar.
 
 
 
Det blev också en liten betong-fågel. Denna gång med växter som avgjutningar på sidan. Ska bli spännande att få se hur det funkar med växterna på sidorna av fågelkroppen. 
 
 
 
 

Betongarbete

0 Läs mer >>
Så här i semestertider så blir det lite ojämt med inläggen i min blogg. Sen sist har det växt både i trädgården och i växthuset. Vi har fått skörda de första "frukterna" från växthuset: gurkor. Det är något speciellt med egna gurkor, de smakar så mycket mer än de man köper. Hittills så har jag gjort en kall gurksoppa, tjatsiki samt ätit dem som de är. När man får så här mycket på en gång så blir det till att de bort lite gurka också. En fin present så här på sommaren då man åker och häls på någon.
 
(ursäkta den dåliga kvaliten på bilden)
 
 
 
 
 

Gurk skörd