1 Läs mer >>
Förra fredagen var vi sugna på "något gott" och då blev det denna paj. Jag tog frukter och bär som fanns hemma: apelsin, äpple, banan, blåbär och hjortronsylt, sen la jag ett täcke av smuldeg ovanpå, in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. En perfekt efterätt!

Fräch fruktpaj

0 Läs mer >>
I helgen fick jag tag i följande underbara plychtyger. Det verkar som att plysh är på frammars, det finns så mycket fina mönster och färger.

Det är verkligen dax att jag tar mig i kragen och skaffar en symaskin som har bra strech-sömn så att jag kan sy något fint av dessa tyger. Min snart 20 år gamla symaskin har börjat ge upp. Nu kan man inte ens sy zick-zack med den.

Plych mmmmmmmmm

1 Läs mer >>
I veckan fick jag det gula garnet så i fredags började jag med OS-mössan. "Stickmarkeringarna" som jag fått av min "hemliga vän" (se http://mingrej.blogg.se/hemlis/) passade utmärgt för detta. Det blev mycket lättare att hålla reda på varven.

Nu hoppas jag att de svarta garnet (som tydligen har varit restat i en månad) ska komma för det är det som är näst på tur. Jag var till garnbutiken i fredags och fick då veta att det inte kommit utan att hon trodde det skulle bli i början på veckan. Hon skickar ett SMS när det kommer.

OS mössans framsteg

0 Läs mer >>
Betty

Mer Betty på http://comics.com/betty/

...

0 Läs mer >>
Jag har fått en beställning, så nu är jag en av dem som ska ge mig i kast att virka OS mössan. Jag hittade mönstret på webben igår och var till den lokala garnbutiken idag. Jag fick tag i blått och vitt, de andra färgerna var restade (!!!!!). Tack vare en snäll syster i en anna stad så får jag tag på gult garn ganska snart och det svarta ska de få hem här i stan på fredag. Innan jag fick tag i det gula så ringde jag runt och det verkar gå en löpeld genom virk-Sverige: det var inte lätt att få tag på garnet. 

Tills vidare får jag sticka vidare på min alpacka-mössa. Det går framåt.

OS mössan

0 Läs mer >>

Är det någon som varit på utställningen Livstycket på Nordiska museets? Det verkar vara en helt underbar utställning. Olika textila tekniker och olika kulturer som möts. Den håller på till den 8 augusti så man borde hinna se denn.

http://www.nordiskamuseet.se/Publication.asp?publicationid=12388&cat=148&catName=utstallningar&topmenu=148Livstycke

2 Läs mer >>

Tänk vad naturen kan vara lika ibland.

Vi var ute vid havet förra helgen. Solen visade sig på himlen och man kände verkligen att det var länge sedan man sett den. Vilket underbart lanskap. Men håll med om att det lika gärna skulle kunna vara bilder från en fjälltur. Hav och fjäll liknar varandra på något vis: vidderna och den tuktade naturen.

När vi satt där och fikade mitt ute på havet så kunde jag till och med se likheter med vintergatan. Den orörda snön som låg där gnistrade för fullt likt miljontals stjärnor. Solens underbara skuggspel en sån här härlig dag, är också något helt fantastiskt.

  
 
  

(Klicka på bilderna så får du se dem i större fornamt.)


Snölandskap

0 Läs mer >>
BettyBetty


Hitta mer av Betty på http://comics.com/betty/

Min favorit Betty