0 Läs mer >>
Det är så kul att gå ut i den lilla trädgården och se hur växterna riktigt har satt fart. Bondbönerna är imponerande, japanska humlen är fin och kraftig och kolla in persiljan!! Vi passade på att frysa in lite så att vi har till längre fram i år.

Petflaskan i persilja krukan är ett litet experiment. Hittade pipar (på Jula) med två hål på sidorna som man ska sätta på petflaskor, fylla flaskan med vatten och sedan sätta dem upp och ner i krukan. Då ska växten få vatten i lagom mängd ...

Sprudlande grönska

0 Läs mer >>
I helgen var vi ute i Ratan. Där i en sjöbod/hamnmagasinet hittar man ett gäng hantverkare som har en liten sommarbutik där de säljer sina hantverk. Man hittar allt ifrån betong till stickat. De kallar sig Hantverk i Ratan.
Jag köpte en betong-lykta som var gjord av Mia Pettersson. Förutom betong så jobbar hon i trådslöjd.
Gör ett besök! De har öppet alla dagar mellan 12-17 t.o.m. 15 augusti.Utflykts tips: Hantve...

0 Läs mer >>
Nu har mitt lilla trädgårdsland kommit igång. I år har det blivit att jag satt olika typer av lökar: gröslök, vitlök, gul lök, rödlök, purjolök och knipplök (tror jag det var). Dessutom har jag sätt en rad med dill mitt i alltihopa.

I efterhand har jag hört att det lök och dill har en tendens att få ohyra. Vi får väll se hur det går...(En nattbild på lök-landet! )


Lök-landet

1 Läs mer >>

Vilket underbart RUM! Här kan man sitta en halvvarm dag eller till och med när det regnar och njuta av växterna och att få vara "ute". Ljuset bryts på ett sånt sätt att det kan kännas som att det är ljusare där inne än vad det är ute. Det är som solterapi!

Här kommer några bilder på arbetet. Klicka på de små bilderna för att se dem i större format.Växthuset på plats

1 Läs mer >>
Så här ser klänningen ut när det blev klar. Ska bli kul att få se den på 4:åringen som fått den. Nästa projekt är  en pippitröja.

Klänningen klar ...

0 Läs mer >>


Jag har varit med på stickamera.se 's disktrasbyte. Man skulle virka/sticka/kroka en disktrasa till en person och få en från en annan. Jag passade på att försöka mig på kokning och här ser ni resultatet. Den gula är den krokade disktrasan. Själv fick jag en virkad disktrasa i en härlig grå färg (se undre bilden).
Disktrasbyte