0 Läs mer >>

Projekt nummer tre från samma bok,"Stickverket - 40 projekt från avigan till rätan", är nu på gång. Denna gång stickar jag en rektangel och en kvadrat som sen nys ihop till en poncho. Garnet är Töis, löst spunnet silkesmjukt entrådigt garnullgarn från Gotlands Spinneri i en ljusgrå ton. Den är underbart att sticka i för det är så otroligt mjukt och känns ännu mjukare då man stickar det i halvpatent. Här kan ni se bilder både på garnet och min stickning.


Stickprojektet poncho

2 Läs mer >>


Oj, vilken rolig helg. Jag har varit på helgkurs i luffarslöjd. Vi startade på fredag kväll och slutatde idag, söndag, klockan 15.00. Vi var 6 "tjejer" i åldrarna "gymnasieålder" till "pensionär". Koncentarationen var hög  och efter lunch var det alldeles knäpp tyst i lokalen. Det är så kul att vara några stycken som håller på med hantverk tillsammans för man inspirerar varandra. Vår manlige ledare så att speciellt tredje dagen brukar även han lära sig något nytt. Vi det laget har deltagarnas fantasi och egna kreaktivitet kommit igång.

Orsaken att det heter luffarslöjd är att luffarna gick runt i gårdarna och sålde den här typen av tråd-hantverk.

Här kommer några bilder på det som jag gjort i helgen. (De sex små bilderna kan du klicka på för att se större bilder.)
 

   

   

Luffarslöjd

0 Läs mer >>
Nu har jag fått mitt paket med garn och choklad. Jag tror det ska bli strumpor av garnet. Ska se om jag hittar något nytt mönster att testa. Chokladerna har redn blivit favoriter. Citron, ingefära och line passar bra med choklad kan jag berätta.

Paketet har kommit .....

0 Läs mer >>
I torsdags skickade jag iväg mitt lilla paket med garn och choklad. Jag är med i "stickamera.se"s byte där men ska skicka 200 g choklad och 100 gram garn till en tilldelad person, och så får man samma saker från någon annan. Ska bli spännande ... Jag ska lägga upp ett foto sen på vad jag gjort av mitt garn. Fortsättning följer ... Garn och choklad

1 Läs mer >>

Nu är min andra sjal klar. Det roliga med denna sjal är att den är gjort på restgarner efter min mamma. Hon hade garner av alla de slag och att försöka få dessa att stämma ihop har varit jättekul. Här kan ni se resultatet.

Restgarner