0 Läs mer >>
Nu händer det verkligen saker ute i trädgården. För var dag som går så ser man hur snön krymper och växterna är ivriga på att komma upp. Senast idag såg jag att rabarbern var på gång, annars har jag sett att krokus, påskliljor och andra vårlökar är på gång i rabatten och i gräsmattan. En del lökar har inte tålamod att vänta tills snön har försvunnit.I helgen så skolade jag också om mina växter som jag sådde för en månad sedan. Det enda som inte har funkat är lavendeln. 

       

Det var trädgårdsmässa i helgen och då köpte jag bl.a en vitlöksplanta. I år ska jag försöka min på att odla olika typer av lök: gul, röd, vit ....

Planerna på det nya växthuset har satt fart igen. I veckan ska vi få veta om vi kan få den storleken på växthuset som vi vill ha. Det gamla växthuset kommer att gå vidare till en granne. Vi fick ju överta det från en annan granne för precis ett år sedan, så det känns kul att det kan fortsätta vandra inom grannskapet.

Ja när våren kommit så långt så att man ser allt hända ute i naturen och i trädgården så känns det så härligt att leva!

Vårhändelse i trädgår...

0 Läs mer >>
Det är fortfarande mycker snö kvar i trädgården. Men växterna är ivriga på att komma upp. På gaveln av huset som ligger i söder har gräsmattan faktiskt kommit fram och där har de första lökarna kommit upp. Jag satta lökar just på denna plats på gräsmattan förra året för att jag då upptäkte att denna del först blev snöfri. Vad var det jag satte för lökar ? ...


Växter på gång ...

0 Läs mer >>
Jag har fått en Herman. Ja en söt-surdeg som ska bli en kaka. Jag är nu inne på 4:e dagen och har matat honom för första gången. På söndag ska vi få baka av den. På lördag är det dax att dela med ig av Herman, är det någon som vill ha en egen Herman så säg till.

Sen skulle jag vilja testa att göra ett surdegsbröd (matbröd alltså). Ska nog surfa runt och kolla vad jag hittar. Någon som har ett recept att föreslå?

En Herman