0 Läs mer >>
Det är så roligt att skapa och att få testa på nya tekniker. Jag var på en "prova på" i helgen och fick testa näver.  Näversaker var väll poppis på 70-talet tror jag och har kanske en liten "tönt" stämpel över sig. Men vilke underbart material att jobba i: starkt, segt men ändå smidigt. Precis efter att jag gjort min första "sockerskål" i näver så var vi förbi en antik/loppis. Där hittade jag några näverföremål och började direkt studera hur de var gjorda. "Men", utbrast jag, "den här personen har ju bara gjort ett vart..., man ska ju gå tillbaka också...". Tänk vad man får andra ögon då man själv har testat.

"Tönt" stämpeln beror kaske på att man man tycker att har man sett en skål så har man sett alla. Jag tror att det gäller att hitta nya uttryckssätt för ett gammalt beprövat material. Vad kan man göra av näver idag som känns nytt och aktuellt? Hur kan man utveckla tekniken och kanske kombinera den med något annat? Ja det är denna typ av frågor som jag tror att hantverkare behöver fråga sig för att utveckla sitt hantverk och för att det skall kännas att det hör hemma i dagens "moderna" samhälle. Hantverk är underbart tycker jag!

När jag kom hem plockade jag genast tillbaka en liten näver korg som jag varit på väg att skänka till loppis. Den är nog en korg som jag fått då jag var liten och som jag lekt med mycket. Den hade nu, efter att jag själv testat näver, fått en ny betydelse för mig. Vilken tur att jag hittde den.Jag ska nog inte ha socker i min korg men jag ska se till att jag använder den.

Näver .....

5 Läs mer >>
I en av mina försök att slänga och röja i hobbyrummet så var mitt gamla dockskåp tvungen att flytta ut från rummet. Det är vissa saker som jag har svårt för att slänga, samtidigt så är jag av åsikten att ska det vara kvar så borde det få vara framme och synas och inte stoppas undan i en låda på vinden. Jag detta är något som jag strävar efter men som jag inte alltid lever efter. Ja då var det dax för dockskåpets tur. Skulle jag lämna bort det till någon annan eller skulle jag sätta upp det.

Ja det blev det senare: jag tog min i kragen och satte upp dockskåpet i arbetsrummet. Lådan med alla möbler och smågrejer kom fram och jag möblerade upp hela dockskåpet så den lilla dockskåpsfamiljen fick flytta in. Jag köpte ett plexiglas som jag sågade till och satte som dammskydd på framsidan. Ja så nu sitter det uppe och om man lägger sig i gäst sängen så kan man titta in i dockskåpsfamiljens vardag.Slänga eller spara?

1 Läs mer >>
Att skapa är kul. För ett tag sedan sydde jag följande två klänningar till en tjej som fyllde 3 år. Hennes favoritfärg är blå, visst syns det.

Blå klänningar

0 Läs mer >>

De senaste veckan har jag slukat två av Alexander McCAll Smiths böcker:

Giraffens tårar och Vackra flickors lott. Ska se om jag kan få tag på nästa....

Jag har blivit bok...

0 Läs mer >>


Med en vit permanent penna och några stenar som jag hittat ute i naturen så har jag gjort mina egna växtskyltar som jag sedan har lagt i mina krukor i växthuset samt i krukorna i trädgården.


Växtskyltar

0 Läs mer >>


Nu har jag äntligen hittat min favorit serie Betty på webben. Där hittar man en ny seriestripp varje dag. Underbart!

Jag har hittat "Be...