0 Läs mer >>

Ny Teknik skriver i sitt senaste nummer om en amerikansk tidning som kommer att ha rörliga bilder i sig. Spännande och kombinera olika medier på det viset. Man önskar bara att det skulle kunna vara något annat än reklam.

2,7 mm tunn videospel...

0 Läs mer >>


Korgar är ju ett underbart hantverk och härliga att frakta grejer i. På sommaren när vi är i stugan så använder vi korgar då vi ska fika eller äta utomhus. Jätte praktiskt! Hämta en eller flera lämpliga korgar från stången i hallen, ta in dem i köket, packa ner fikat eller maten och så hjälps man åt att bära ut korgarna. ( Som du ser så finns här en variation av korgar allt från moderna korgar till korgar inköpta vid någon utlandsvistelse. )

Bära i korg

0 Läs mer >>


Ja äntligen har det kommit igång igen: Bondens egen marknad. Underbart att få gå omring i de små stånden och köpa underbara grönsaker.  På bilden så ser du vad jag fick tag i. Av detta blev det bl.a en härlig zuccini-soppa. Kolla in vart du hittar din närmaste "Bondens egen marknad" Jag längtar redan till nästa helg. Detta kallar jag lyx: att få laga mat på grönsaker man köpt på marknade.

Bondens egen marknad

0 Läs mer >>
Senaste nummret av tidningen "Hemslöjden" är helt underbar! Den handlar om STICKNING. Det är allt från traditionell stickning till "graffiti" stickning. Det fanns också härliga tipps om stickbloggar och hemsidor som handlar om stickning. Fantastiskt kul. Jag blev peppad på att bli bättre på att lägga upp mina pågående och färdiga stickprojekt. 

Här hittar du länk till tidningen Hemslöjdens websida.

Stickning ....

0 Läs mer >>

Här kan du få en blick över vad som växer och frodas just nu i vår trädgård och i växthuset.

Trädgårdens fröjd

0 Läs mer >>
Att återanvända saker är ju verkligen att spara på miljön. Eller hur? Därför blir jag så glad då jag upptäcker fiffiga lösningar runt omkring mig.

Det blir extra kul när nytt möter gammalt som när vi i stugan använder en kopparbunke med lock som förvaring av elkablar,fördelardosor och timer. Eller att låta det där korgen av björkrot (tror jag) få fungera som tidningskorg. Ett underbart hantverk får nytt liv!

I senaste numret av tidsskriften "Hemslöjden" hittade jag ännu ett underbart exempel på återbruk. Det var en lite artikel om Stockholms Stadsmission som gjorde tygkassar av tyg och kläder som de får in. Denna kasse skapar sysselsättning och arbetstillfällen för de som deltar i stadsmissionens sociala verksamhet samt återanvänder tyg som blivit kasserat av någon. Kassen har samma konstruktion som många plastpåsar har ochh kan köpas i Stockholms Stadsmissions butiker för 40 kr. Vilken underbar idé. Flera bra saker i en! Kassen har till och med gjort succé i Japan!
Här kan ni se en bild av kassen.

Återbruk

1 Läs mer >>
Tänk nu kan man börja skörda och plocka in från trädgården. Härligt!

Sommarens skörd

1 Läs mer >>


Så här blev Pippi Tröjan som jag stickade till en 3-åring. Garnet var M&K (Mark och Kattens) ECO baby bomull. Nu har jag börjat på en till men det vita garnet har tagit slu för mig ... Jag har varit inne på garnbutikerna här i stan som säger att det kommer in, men som inte kan bekräfta att just vit kommer... frustrerande. Så om det är någon där ute som har en garnbutik i sin närhet som kan tänkas ha M&K (Mark och Kattens) ECO baby bomull i färg:901 så hör av er. Jag behöver 2 nystan !

Här kommer Pippi Lång...