0 Läs mer >>


Ylle garnet som jag köpte från Balforsgård i våras har nu blivit en sjal. Jag kompletterade med Eskimo i både grönt och blått för att göra fransar och dekorationer i form av blommor och blad.En ny sjal

1 Läs mer >>
Mina favoritmuffins är chokladmuffins. Igår testade jag att göra dem i min nyinköpta muffinsform. Samma recept fast nytt resultat: de blev fina och höga och sjönk inte ihop som de gör ibland. Ett bra köp.Muffins

1 Läs mer >>
Förra helgen var vi ute på en cykeltur längs Umeälven. Vattnet var väldigt lågt, så lågt att det faktiskt gick att vada över på ett ställe!

Vi träffade också på tecken på att bävern höll på att jobba. Detta träd står mitt uppe på en liten ö i älven. Senare när vi satt och fikade så hörde vi ett "magplask", troligen bävern.

Höst utflykt

0 Läs mer >>
I helgen var vi på Björn Skifs konsert. Han hade en hel orkester med sig samt både dansare och ett akrobat par. Det var fantastisk ljussättning, fantastiska kullisser och härlig musik. Läs mer här!

Gissa vilken låt som hade denna kullis?


Björn Skifs

0 Läs mer >>
Ja så har snön kommit. Man vet inte riktigt om det är på "allvar" ännu. Det har varnat för plussgrader och då är ju risken att det bara blir slask. Plogbilen har varit framme för första gången denna höst/vinter så förutsättningarna att kunna ta sig fram med bilen är ju bra.

Snööööö !!!!

0 Läs mer >>
Precis som Betty så gillar jag anteckningaböcker.


Betty
 

Betty 

Betty 

Betty

Källa: http://comics.com/betty/

Fina anteckningsböcke...

0 Läs mer >>
Förra veckan på stickcafét så var texTera där och visade lite av de garner som hon sålde. Jag kunde bara inte låta bli... Det blev ett tunnt garn i merino ull som ska bli en sjal och ett lite strävare garn i bla. bambu (nästan som rep) som ska bli väska eller något liknande.

Nya garner

1 Läs mer >>
I helgen var det cykelfest i grannskapet. En väldigt rolig typ av "knytis" kan man säga.

Så här går det till (för er so inte varit med om det):
Man äter förrätt hos en granne tillsammans med ett annat grannpar, huvudrätten äter man sedan hos någon helt annan granne och tillslut blir det efterätt hos ytterligare någon granne. En av rätterna står man själv för och då kommer det två grannpar och äter hos en. Som värdpar för förrätten/huvudrätten/efterrätten så vet man inte förrens det ringer på dörren vem det är som kommer. Som gäst vet man inte förrens 15 minuter innan vem man ska gå och äta hos. Ett bra sätt att lära känna sina grannar och nytt folk.

Vi hade huvudrätten i år och vi bjöd på Pollo alla cacciatora (Länken går till en pdf innehållande Coop Mersmak nr 1 2008, receptet hittas på pdf:ens sida 23), (en kycklinggryta med sardeller, vin, oliver och tomater)  med grönsallad, bulgur och hembakat surdegsbröd. Jag road mig att dekorera bordet med lite höstlika blommor.

Cykelfest

0 Läs mer >>

   I slutet av förra veckan kom mitt sockgarns-paket! Alltid lika spännande att öppna. Två rejäla nystan av Opal pluss en mörk choklad med blåbärssamk. Spännande! Tack Therese!PAKET ! ! !

1 Läs mer >>
Jag blev så förtjust i denna keps då jag såg den så jag bestämde mig för att det skulle bli min höst-huvudbonad. Köpt på Kii.

Höstens huvudbonad

0 Läs mer >>

Förra helgen tog jag in några paparika plantor och tänkte ha dem i mitt köksfönster. De har börjat bli röda. Visst är det en underbar färg!

Röda paprikor

1 Läs mer >>Jag hittatde en hemsida med massor av mönster på stickade barbie kläder. Så nu har jag stickat några av dem till min systerdotters barbie. På bilden så ser ni mina barbie som manikängar i kläderna.

Här hittar ni mönstrena till respektive plagg (NU ska länkarna nedan peka rätt. Tack Eva för att du påpekade det!):
Blå kappan
Silvriga boleron

Röda klänning
Rosa långklänning

Manekänger