0 Läs mer >>
Detta är det senaste tillskottet i växthuset: chiliplantor. Jag har fått dem av min väninna som alltid är så generös och delar med sig av plantor. Hon hade slagit in dem då fint. Va det gör mycket när man lägger negligé tid på just inslagning. Sådant uppskattar jag.
 
   
(Klicka på de små bilderna för att se dem bättre.)
 

Chiliplantor

1 Läs mer >>
Ja då var det dax för brödbak: durdegsbröd på vetemjöl. Denna gång testar jag att lägga i tranbär som krydda.
 
 
 
 
 

Brödbak

0 Läs mer >>
Så här ser trädgårdsrabatten ut nu i maj.  

 

Vårrabatten

0 Läs mer >>
Nu börjar det hända saker i mitt växthus. Än så länge har jag två olika paprikor,  två tomatplantor och två gurkplanter. Citrus plantan och olivträd har också fått komma ut. Jag har också tre luktärtsplantor men de är inte mina, jag bara passar dem så länge.
 
 
Olivträd och citrusträdet från ifjol.

Luktärtorna och två paprikor (Yolo Wonder och Putza Gold)
 

Gurkplanter (växthusgurka Fittness och Laneet mini gurka) och tomatplantor (körsbärstomater Garden delight och busktomat Megsbite ).
 

Växthuset

0 Läs mer >>
Något som jag tycker här sommaren till är att gå på auktioner. Förra veckan gick jag faktisk på årets första auktion. Det blev inget inköpt men vi fick lite av stämmningen och passade på att ta en fika. För att det ska riktigt på riktigt så ska det vara en bondauktion och jag såg att det skulle vara en sådan senare i sommar som jag hoppas vi kan ta oss till.
 
 

Auktioner

0 Läs mer >>
Detta år har jag faktiskt lyckats övervintra mina perlargoner.
 
 
 

Pelargoner som överle...

0 Läs mer >>
För ca tio år sedan gick jag en sommarkurs på Sätergläntan. En fantastisk hantverksvecka. Jag gick en korgkurs och min son som då var 10 år gick en barnkurs. Förutom själva kursen så mins jag måltiderna som något fantastiskt. Till frukost var det buffe och så fick man välja sig en keramiksål att ha sin fil eller gröt i. Dessa keramiskålar var så fina och det känndes lyxit att få äta ur dem. Sedan dessa har jag alltid varit förtjust i den typen av skålar. Så nu i sommarhuset har jag börjat köpa in liknande skålar i olika varianter. Vi använder dem inte som frukost skålar utan som uppläggningskålar. Det senaste inköpet gjorde jag förra helgen, set är den lite större skålen som ni kan se på bilden. Det har börjat bli en härlig samling skålar vid det här laget.
 
 
 

Keramikskålar

0 Läs mer >>
Förra året vid den här tiden, under kulturhuvudstadsåret i Umeå, så var jag på en utställning med föremål som Stig Lindberg har designat. Han är en av mina design favoriter. Det var några saker som var nya för mig bla de färgglade blommiga porslinet (se kaffekoppen och skålen längst fram i bilden). Jag gillar också hans kortlek som han har designat. Någon gång ska jag förska få tag på en keramiktaval av homom, det skulle vara underbart att få äga en sådan. Vilket motiv det skulle vara, det vet jag inte ännu.
 
 
 
 
 

Stig Lindberg

0 Läs mer >>
Just nu så stickar jag nog mest sockar. Jag gillar det för det finns så mycket fina garner och det går relativt snabbt att bli klar med sitt projekt. Här är några sockar som jag faktiskt har stickat till mig själv!!
 
 
 
 
 

Sockar

0 Läs mer >>
Nu är växthuset städat och iordningställt för säsongen. Det är bara växterna som fattas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redo

0 Läs mer >>
På stickfronten så är det nya sockor pågång. Garnet jag stickar i är ett Noro garn i bomull. Efter att ha provstickat i garnet så är jag nu pågång på riktigt.
 

Nya sockar pågång

0 Läs mer >>
Nu händer det saker i trädgården. Penséerna är på plats i sina krukor, det blev över några till min blomster-påle vid altanen på baksidan. I rabatten blommar krokusar och betongfåglarna har kommit ut. Det är så kul att se hur rabatten förändras dag från dag.
 

Fåglar och blommor