1 Läs mer >>
                                

I år bilade vi till Alingsås trakten och hälsade på. Vi fick chans att fika på ett underbart ekologiskt café. Se bara på bordet vad mycket gott det fanns allt från surdegs bröd till goda bakverk. I trädgården till detta cafe hittade jag en underbar mur med blomkrukor som dekoration. Lerkrukor är ju så vackert tycker jag. Bakom krukorna kan man skymta byggnaden där byggnadsvårdsbutiken låg. Där fanns allt tillvarataget på. Så skulle man behöva en dörr, ett hantag eller en kamin från en speciell tidsepok så hittade man det där inne.
Vi fick också chans att hälsa på några nyinflyttade Alingsåsbor. Som inflyttningsprecent blev det en stor kruka med olika örter.

Alingsås semester

0 Läs mer >>

Semestern är verkligen en tid då man hinner se hantverk av olika slag. Nu i sommar såg jag dessa underbara keramikburkar hemma hon en av mina systrar. Det är hon själv som gjort dem. Jag har en gång fått en stor mugg av henne, också den i keramik. Den använder jag varje dag då jag dricker kaffe här hemma.

Burkar

0 Läs mer >>
Att få ärna saker kan vara något alldeles speciellt. Ja man kan ju ärva något från en äldre släkting som en möbel eller liknande. Denna sak blir ju ett fint minne av personen man fått saken ifrån.
I somras när vi var och hälsade på syskonbarnen så fick 3 åringen ärmva ett par flipp flopp från sin stora kusin (8 år). Gissa om 3 åringen blev glad. Att de var lite förstora hindrade inte den lilla damen i fråga att ha på sig dom när vi var på båttur.

Flipp flopp

0 Läs mer >>

När jag växte upp så ville mina föräldrar få hjälp med att ta bort maskrosrona i gräsmattan. Vi barn fick en slant för varje maskros vi tog upp. Jag tror det till och med var så att ju längre rot vi fick upp desto mer fick vi.Den här maskrosen skulle ha vart värt riktigt mycket.

Guld värd

0 Läs mer >>
Stora pelargoner är en av mina favoritblommor. Jag har en vänn som har varit min inspiration. Hon har alltid stora och fina
pelargoner i fönstren och ute på altanen.I sommar när vi var på Drottningholmsslott var det pelargonutställning. Som ni ser så var det många sorter de ställde ut.Jag är ganska nöjd med hur mina små sticklingar har utvecklats i år. Det märks att ju större kruka desto större växt.

Pelargoner