1 Läs mer >>
Jag tycker de är så fina tillsammans och jag är speciellt förtjust i den lilla samiska figuren. Det är tydligen någon som heter Jäger som gjort den, något mer vet jag inte om själva hantverkaren. Är det någon annan som hört talas om honom/henne?

Underbart hantverk

3 Läs mer >>
Inte visste jag att man kunde knyppla något sånt här. Visst är det otroligt! Parnilla som gjort detta gick en knypplingskurs i slutet av 1990-talet och gjorde då detta.

Knyppla

0 Läs mer >>
Vi besökte den nya tågstationen Umeå Östra som ligger nedanför Umeå Universitetssjukhus. För att komma till själva tågstationen från sjukhushållet så går man i en tunnel under en stor väg (Blåvägen till Holmsund). I denna tunnel har konstnäsren Astrid Sylwan fått göra ett konstverk som pryder den ena väggen. Det är en 30 meter lång vägg som är kädd med kakelplattor gjorda av Astrid. En helt underbar vägg som inte blivit klottrad på under det halvår som det suttit uppe.

Här kan du få se en intervju med henne om hennes arbete med denna tunnel i SVT's program Sverige. (Hoppa in 22:15 i programmet så kommer du direkt till intervjun.) Filmen finns kvar på SVT-play till den 1 februari, så passa på att titta på den.(Den böjda känslan i bilden beror på montaget av två olika bilder, väggen är rak i verkligheten.)

Umeå Östras tunnel

0 Läs mer >>
Det blev både Lavin av vetesurdegsgrund och rågbröd (på rågsurdegsgrund). Båda recepten från Martin Johansson. Kolla in på hans blogg: http://paindemartin.blogspot.com/

Årets första surdegsb...

0 Läs mer >>

Trots all snö ute så börjar man längta till trädgården och vad den kan erbjuda. Jag fick min första frökatalog hem i brevlådan igår.
I fredags såg vi Trädgårdsapoteket, ett tv-program på SVT1. Där visar den engelska programledaren, James Wong, hur man kan ta tillvara olika växter för att göra sina egna "apoteksprodukter". Ett underbart program som även kan ses på SVTPlay.

Trädgårdsdrömmar

0 Läs mer >>
Min kära kusin och hennes familj gav oss följande underbara handgjorda choklad till oss i julklapp. Vilken lyx!Beschle

Handgjord choklad

0 Läs mer >>


... serverar min kära sambo.

Det perfekta lattesku...

2 Läs mer >>


I helgen gav mina favorit sockar upp. Hålen under foten hade plötsligt blivit så enormt stora (när hände det ?). Så jag bestämde mig för att sticka ett par nya sockar till MIG SJÄLV!
Det blev restgarnssockar av Raggi-garn som jag hade hemma. Men precis som Dozan så gillar jag inte att fästa alla trådar som blir.
Då kom jag på följande knep: jag låter trådarna som jag inte stickar med just nu hänga med hela tiden. Jag gjorde detta genom att sticka en maska per varv av de garner som jag för tillfället inte stickar med. På det viset så får jag bara en början och ett slut av varje färg som jag måste fästa. Det blev en liten kul effekt av det hela. Nu återsår det bara att sticka den andra ...

Restgarnsockar

1 Läs mer >>
I julklapp fick jag en prenumeration på tidskriften CAMINO. En tidskrift som tipsar om hur du kan vara klimatsmart och samtidigt bry dig om hur saker ser ut. De har även en hemsida där man kan få tips. 


 

(Bilden är länkad från Caminos hemsida.)

Ny tidskrift

0 Läs mer >>

Till nyår skickade vi upp Thailänska lyktor som alternativ till fyrverkerier. Känns som ett miljövänligt alternativ. Naturskyddsföreningen skriver just om att det borde finnas miljömärkta fyrverkerier att köpa.

Thailänska lyktor

0 Läs mer >>
Underbar atmosfär är det på Bokcafé Pilgatan i Umeå. Här finns något för alla. Rättvise-produkter som exempelvis te och chokladkakor, bagagnade LP skivor, antikvariat och barnböcker. Man kan såklart få en god fika här också. Ett uppskattat ställe för ung som gammal.Bokcafé Pilgatan

0 Läs mer >>
Kolla in vilka underbart fina partyhattar vi hade då vi frirade nyår! Julklappskritor, färger och glitterfärger kom bra till pass då barnen dekorerade hattarna.


Partyhattar