0 Läs mer >>

Nu har jag bakat mitt första bröd ur min nya brödbok: Enklare bröd. Det är Martin Johansson som skrivit boken. Du kan läsa om själva boken och se en bild på den, på hans blogg paindemartin.blogspot.com

Idén med bröden i boken är att man inte knådar degarna utan låter dem jäsa länge och så viker man degen under jäsningen. Jag testade ett surdegsbröd på råg. Det skulle vara rågsurdegsgrund men det hade inte jag så jag tog min veterurdegsgrund. Det gick bra.Degen gräddades i en brödform och såg ut så här då det var färdigt. Gott blev det!


Rågsurdegsbröd

0 Läs mer >>
I hegen skördade jag det sista av kryddorna. Jag har haft dem i kukor men nu har jag satt ner själva växterna i mitt lilla trädgårdsland för att försöka övervintra dem.Det var så underbart väder så det passade bra att passa på att rengöra krukorna och låta dem självtorka i solen.

Sista kryddorna

1 Läs mer >>


Nu är jag med i "sockgarnsbyte" på stickamera.se
Jag har just skickat iväg två olika sockgarner till en tjej. Se ska jag få av någon annan.

Jag valde Kaffe Fassetts hand färgade garn från Regia och ett lokalt andfärgat garn. Ska bli spännande att se vad jag får...

Sockgarnsbyte

1 Läs mer >>
Jag har stickat ett par vantar med fläta på ovansidan till min syster. Här kan ni få se vantarna: Vintagelover  Jag försökte få tag på ett mönster på en matchande mössa men hittade inget. Det slutade med att jag gjorde en mössa "på fri hand". Det är första gången jag gör något utan mönster, det var jättekul! Nu i efterhand har jag försökt slriva ner jur jag gjorde.

Garnet är ganska melerat så det är svårt att se hur mössan ser ut. Mössan fick 5 stycken flätor, lika dana som vantarna har.Med inspiration från stickcafet i veckan så virkande jag en mormorsruta som dekoration på paketet som innehöll mössan.

Mössa och vantar