1 Läs mer >>

Ofta när jag bakar nu för tiden så blir det surdeg och det gillar hela familjen. Men igår så fick jag lust att baka råksigtskakor, något som min mamma ofta gjorde. Jag har hittat ett recept med lite mindre sirap som jag gillar: ttp://www.recepten.se/recept/raagsiktskakor.html 

Hembakat

1 Läs mer >>
Ja nu är trädgården riktigt i vinterskrud. Växthuset har vinterbonats och vi har till och med förbertätt för att adventspynta det med ljusslingor. Tanken är att på förta advent så ska vi tända dem.

Eftersom att det är minusgrader ute så passar jag också på att göra is-ljuslyktor. Jag ska lägga ut bilder då de är klara. I år ska jag testa att lägga in någon växt i islyktan som en fin dekoration.

Vinterskrud

1 Läs mer >>
I kväll var det stickcafé i glashuset på Rådhustorget i Umeå. Glashuset är en byggnad som fylls med aktiviteter och kultur. Detta är en av aktiviteterna inför Kulturhuvudstads året 2014.

Standing man fick lite värmande kläder. Om ni har vägarna förbi så kolla in stickade saker både i och utanför glashuset ...

Stickcafé i glashuset

0 Läs mer >>
Så här blev fuskollen som jag stickade till syrran när hon fyllde år. Förra året fick hennes dotter en och nu blev det hennes tur.


Fuskolle

0 Läs mer >>
Nu har jag varit och botaniserat på biblioteket igen. denna gång blev det ett gäng stick-, virk-  och sy-böcker. Ska se om jag kan hitta några roliga projekt som kan bli julklappar.

Bara att få komma hem och sätta sig med alla böcker är ju som julafton!

Juliga projekt