0 Läs mer >>
Nu börjar annonserna om utemöbler komma. Det är svårt att riktigt sätta sig in tanken på utemöbler då det ser ut som det gör på altan (se bilden). Men jag gör mina försök att hoppas på våren: jag har satt frön: basilika, persilja, lavendel, paprika och japansk humle. Några av fröna har redan kommit upp.

Glad påsk!

Vårsådd

0 Läs mer >>
Det var ett tag sedan jag skrev här ...

Nu har ett par av mina stickprojekt blivit klara. Klänningen är till en ettåring som precis håller på att lära sig gå. Mönstret hittade jag i en sticktidning från förra året. Jag tog restgarner efter min mamma och kompletterade med ett par andra färger. Orginalklänningen var tvåfärgad, men det var kul att få använda lite fler färger. Klänningen har kallats "pippi-klänning" och det passar ju bra.Jag har också färdigställt en av os-mössorna, den gjord i fuga-garn. Denna mössa är nu nere i Italien i påsk och förgyller tillvaron i alperna. Os-mössan i eskimå-garn kan jag äntligen göra klart nu, som ni ser fattas det några varv på den (den högra). Jag fick det blåa nystanen, det som fattades, i brevlådan idag.

Några stickprojekt

2 Läs mer >>

Nu när solen börjar värma är det fantastiskt att kunna sitta ute. Vi tog fram våra fårskinnsfällar och satte oss på altanen med en kopp kaffe i vår blåa utesoffa. Jag tog fram min stickning och passade på att sticka några varv: vad härligt sol och stickning!Lunchen åt vi ute i växthuset där termometern sa att det var drygt 20 grader. Luckan på taket hade öppnat sig. Mat smakar ju extra bra när man äter den utomhus.

Vi grävde även fram hängemattestälningen och testade hängmattan.Sol och värme

0 Läs mer >>
Här är några av bidragen till återts snöskulptur tävling i Umeå: (klicka på bilden för att se den i större format):Läs mer om snöskulpturtävlingen på Västerbottens Kuriren och på Umeå komuns sida

Snöskulpturer

0 Läs mer >>
Tänk vilken underbara vinter det har varit. En sån där som man drömt om, en med mycket snö och inget slask eller is. Nu här våren börjar närma sig kan man ju fundera på vart ska all snö ta vägen när det smälter? Översvämnings risken måste bli stor. Jag kan också tänka mig att ishalkan kommer nu när temperaturen sakta kryper uppåt, silen värmer och så blir det kallt på nätterna.

Att spänna på sig skidorna precis utanför dörren och sedan kunna åka ut på fälten och antingen skapa sina egna skidspår eller följa någon annans. Det kallar jag lyx!

Vinterminnen

0 Läs mer >>

Denna lilla krukus påminner verkligen om våren. Jag sattae lökar i en kruka tidigare i vinter och nu har dessa börjat komma upp och visa sig. Härligt!

Krokus