2 Läs mer >>

Sommaren virkprojekt är i full gång (fast sommaren i sig känns om att det är slut). Det ska bli en kjol till mig själv, som jag troligen få ha nästa år. Det är ett jätte roligt projekt. Det tog nog två upprepningar inna jag visste från vilket håll jag skulle virka den och hur jag skulle göra ökningarna i mönstret. Jag använder mig inte av något igentligt virkmönster utan har tagit det som det kommer.

Sommarvirkningen

0 Läs mer >>
Oj va gott surdegsbröd det blev!! Ett bröd på vete-surdegs-grund som det blev väldigt smakrikt. Detta kommer jag göra om. (För recept se gårdagens inlägg.)

Underbart bröd ...

0 Läs mer >>
I somras var vi förbi Söderbergs Bageri i Hägersten som är omnämd i tidskriften Baka. Det var extra kul att få gå dit och handla för det är i de kvarteren som jag sommarjobbade i min ungdom. Jag läste just att de fått Guld i SM i Mathantverk i helgen som var (kolla in deras hemsida).

Just nu så håller jag faktiskt på att baka min första surdegslimpa. Jag kör på Martins recept: LEVAIN MED JÄST som ni kan hitta här: RECEPT
Jag har fått surdegen från min svåger i Eskilstuna.

Surdegsbröd

0 Läs mer >>
I sommras var vi och besökte Zetas trädgård i Segeltorp utanför Stockholm. Senast jag var där tror jag var med min mormor och morfar då jag var ca 12 år. De bodde i Segeltorp och det var deras närmaste handelsträdgård.

Idag har det vuxit i omfång och har mycket växter och tillbehöv av divers slag. De har ochså cafe verksamhet idag. Verkligen värt ett besök!Betongfåglar med olika personliga uttryck att ha i trädgården.

Zetas trädgård

0 Läs mer >>
I sommar har jag börjat måla fönster i sommarhuset. Det blev linoljefärg från Gysinge som jag använde. Det är härligt att använda linoljefärg och linoljekitt, men det tar tid att torka.

Vi passade på att stanna på Gysinge byggnadsvårdsbutik när vi hade vägarna förbi, i somras. Där kan man, förutom linoljefärg, få tag på olika färger av slamfärg. De hade målat upp olika kombinationer på en sida av huset.

Målning

0 Läs mer >>Ja man kan riktig se hur paprikorna växer dag för dag. Ska bli kul att få skörda dem så småning om.
I helgen börjar bondens marknad. Det brukar vara underbart att få gå omkring bland närodlade grönsker och inhandla till någon härlig måltid.

Växer så det knakar