0 Läs mer >>
Längtar du efter julen och vill ha lite stämning så går det att fixa med lite musik. Vill du ha lite mer traditionell musik så klicka här: SR Klassisk jul
Kan du tänka dig lite nyare tappning av julmusik med kända artister så prova det här: SR Bjällerklang
Jag upptäkte SR's julmusik på webben för två år sedan och har blivit min favorit.

Mitt julmusik tips

0 Läs mer >>

I går var vi på julbasar. Sonen tog en lott på ett pepparkakshus och vann!!! Pepparkakshuset föreställer den skolbygnad som han själv går i.

Pepparkakshus

1 Läs mer >>
En jätte bra konsert var jag på igår. Det var verkligen ett koncept med musik, bilder och ljussättning. Han gav allt då han kännde publikens stöd.Här är en länk till ett bildspel från koncerten med musik till:

http://d1.allehanda.se/bildextra/091127_winnerback_JJ/

Konsert med Lars Winn...

1 Läs mer >>
I helgen tapetserade vi om i sovrummet. Vi är mycket nöjda med resultatet. Det känns mer som vårt sovrum nu. Det blev en fondvägg med mönster och resten av väggarna enfärgade.

Gissa vad som är före och efter....

Tapetsering

0 Läs mer >>
Det går fort och de växer lite olika. Jag hade fel förra veckan, det var inte en andra knopp jag sett utan stängeln. Idag har jag dessutom satt papp kragar på dem så att de inte ska trilla igenom och hamna i vattnet. Får se hur det går. Jag måset börja fundera på hur jag ska göra med stöd för blomman, för det brukar de behöva.

Amaryllis knoppar

0 Läs mer >>
I helgen var jag på loppis. Då räddade jag de här två dockorna. Mitt framtida projekt blir att göra nya kläder till dem. Jag har inte bestämt var de ska bo ännu.Loppisfynd

0 Läs mer >>

När det är mörkt ute så här års så är det mysigt att få tänka ljus. Jag köpte några nya ljuslyktor i somras då vi var på semester. En riktigt bra ljuslykta tycker jag ska sprida ljus utan att man direkt ser ljuslågan. Därför gillar jag lotusblomman som har sina tunna färgade väggar som ger ett härligt sken.

Den här lilla kronan, som jag köpte i gamla stan, har en pärlemor yta som ger en fin reflektion.
Den här lilla keramiklyktan, inköpt på Höga Kusten, ger ett så fint mönster med sina utstansade hjärtan.Jag såg just i tidningen "vi i villan" om hur man kan göra egna utomhus lyktor i is. Det ska jag testa när det blir kallare. Jag återkommer med resultatet.

Ljusen i mörkret

1 Läs mer >>
Nu är min poncho i Gotlandsull färdig. Det är jätte varm och skön. Den blir så luftig och härlig eftersom att den är srickad i halvpatent. Men det var inte kul när jag råkade tappa en maska, då var det bara att sticka baklänges. Nu är det nog dax att fundera på små julklapps projekt.

Poncho

0 Läs mer >>
Amaryllis är verkligen jul för mig. Det var min mammas favoritblomma. Jag har alltid lika svårt för att komma ihåg när det är man ska köpa amaryllislökarna för att de ska komma till jul. För en vecka sen köpte jag mina tre amaryllislökar. De var bara tre knölar utan tillstymmelse av någon knopp alls. Så här der de ut just nu (se bilden), efter en vecka. Man kan redan se att den till vänster kommer att få två stänglar. Enligt butiken ska dessa tre bli röda, jag hoppas att det stämmer. Fortsättning följer ...

Amaryllislökar

1 Läs mer >>

Att få stå och blanda till en färg är verligen något som jag kan försjunka i. Det är så häftigt då man sen hittat färgen. Jag gillar att hålla mig till mina färgtuber och utifrån dem försöka hitta nya färger. Jag vill hävda att man kommer långt med med grunuppsättning av färg, man behöver inte en massa extratuber av färg. Utmaningen är just att försöka komma fram till rätt färgnyans.

Färger

0 Läs mer >>

I lördags såg det ut så här när jag vaknade. Det är så härligt med snö! Den trista november blir lite ljusare av snön och man får verkligen mys känsla.

Nu har vi börjat att tänka ljus på allvar både inne och ute. Ljuskronan i köket är så härlig, man kan se den både från köket och vardagsrummet. Det blir lite extra mysigt då man tänder ljus i badrummet också.

Det är nu man ska passa på att göra snölyktor, innan det blir aldeles för kallt.

Vintern är här