0 Läs mer >>
Nu har den beställda kanalplasten kommit till växthuset. Så nu har vi satt upp dem alla. Det blir läckert att blanda glas och kanalplasten. Kanalplasten tar bort de ultravioletta strålarna och gär att värmen blir jämnare, dessutom fungerar den bra som insynsskydd. Glasen, som vätter mot altanen gör att man kan lätt se in i växthuset. Imorgon ska jag sätta in växterna och komplettera med lite mer örtkryddor. Å äntligen, jag har längtat sååååååå.

Glas på plats

1 Läs mer >>
Skapa är något underbart och att skapa genom att återvinna är ju ännu häftigare. Min son kom hem med dessa korgar som han gjort i skolan. De är gjorda av kartonger av typen flyttkartonger. Visst är de underbara. Jag ska försöka få honnom att visa mig hur man gör dem. Vad kan man mer återvissa .... Jag ska titta mig omkring i min vardag och se vad jag hittar. Jag återkommer med mina upptäckter.

Vinna på skapande

0 Läs mer >>
Detta underrede köpte jag på en loggis på Öland för två år sedan. Äntligen har det blivit det brickbord som jag tänkte då jag köpte det. Med några vinelgärn monterade på benen så passar brickan, som min syster gjort, helt perfekt. Det blir ett perfekt extra bord som vi har mellan solstolarna ute på altanen. Lagom att ställa fikat på.

Brickbord

0 Läs mer >>

I morgon bär det av till sommarhuset. Det är dax att öppna upp för denna säsongen. Kanske är det fullt med grodyngel vid dammen, det brukar det vara så här års. Så nu blir det ett uppehåll med bloggandet eftersom att det inte finns någon internetuppkopping i stugan. Det är ett medvetet val, stugan ska vara ett andningshål där man kan koppla av och varva ner och för mig innebär det ingen internet och helst ingen dator heller.
Vi ses på måndag.

Andningshål

1 Läs mer >>

Äntligen har en av mina favorit trädgårdar öppnat. De säljer ettåriga växter som de själva driver upp från frön. Man kan hitta mycket annorlunda och roligt där. I första svängen så blev det två tomatplater och en melon planta. Alla tre ska in i växthuset så smånign om.Ja nu har vi fått in trallen i växthuset. Så nu fattas bara glasen ... Sen kan vi sätta dit växterna !

Det växer fram ...

1 Läs mer >>

Idag cyklade jag till jobbet för första gången i år. Det är en sträcka på ca 8 km. Oj, va det var härligt! Lagom varmt ute och vad jag mådde bra när jag kom fram! Det känndes verligen att kroppen och hjärnan kom igång, blodet cirkulerade för fullt i kroppen. Det är så man vill känna sig: pigg och allert då man börjar sin arbetsdag.

När jag sen kom hem på kvällen så fick jag belägg för min känsla då jag läste vad Albrecht Jung vid Karlstad universitet hade att säga om motion och hjärnan. Genom att träna en aktivitet varja dag och komma upp i en puls på 130 slag /minut under en halvtimme ökar hjärnans densitet och vi undviker hjärnsjukdomar.  Han pratar om att motion ökar vår livsmotivation. Idag vet vi att det hela tiden kan bildas nya hjärnceller om vi bara ger hjärnan den näring den behöver. Endorfin är ett smärtdämpande hormon som frigörs i hjärnan genom fysisk rörels, fortsättar han at säga. Därför blir hans påstående om att vi med motion och fysisk aktivitet kan motverka depression, något som låter logiskt.

Appropå cykling så visade min son mig detta imponerande klipp. Själv tror jag att jag håller mig på marken.
http://www.freeride.se/video/danny-macaskill/

Cykling

0 Läs mer >>
Nu börjar det hända saker i rabatten. Här är några av de blommor som kommit längst i min rabatt: kärleksört, kaleja och smörboll.
(klicka på bilden för att se en större bild)


   
                            

Tittar upp

0 Läs mer >>
Växthuset växer sakta fram. Nu är leka stenarna på plats och vi ställde upp stommen för att se hur det kommer att se ut. Nu ska det fräsas spår i lekastenarna och så ska ställningen skruvas fast. Sen är det dax för glasrutorna att sättas på plats. Vi testade att ställa vårt underbara bord inne i växthuset. Det passar precis. Nackdelen är att den inte har någon hylla under bordsskivan. Som ni ser så blommar lungörten för fullt i rabatten. Den är en lustig liten blomma som har två färger på sina blommor: blå och lila.

Lekastenar på plats

1 Läs mer >>
Några bloggar värda att följa...
http://guggis-vintagelover.blogspot.com/
http://www.icakuriren.se/Bloggar/Lasarbloggar/Mat--Dryck/Amore/

Blogg tips

1 Läs mer >>
I helgen tvättade jag klart alla glasfönster till växthuset. Kolla in vilka färger som kan uppstå då man tvättat glas och låter solljuset sila igenom det. Naturen är ett under.
Jag har så smått börja planera vad jag ska ha i det lilla växthuset: tomatplanta, basilika, chilifrukt, ...

Solljusets färger

1 Läs mer >>

Att få jobba ute i trädgården eller ta en kopp kaffe i pergolan och samtidigt få lyssna på exempelvis "Mammas nya kill" på radio är en riktig höjdare. Numera kan jag lyssna på radio var som helst utomhus tack vare denna lilla söta radio. Den är helt suverän för den behöver inga engångsbatterier eftersom att den går på solceller och så finns det en vev som man kan använda då det inte är sol. Visst är det häftigt!

Solcells driven radio

2 Läs mer >>

Jag har nu sytt två väskor som ska skickas till ett barnhem i Zambia. Detta är bara 2 av 100 stycken väskor. Vi är ett helt gäng som ställt upp och sytt. Sen ska väskorna fyllas med en keps och diverse saker som barnen på barnhemmet ska få. Allt detta kommer att levereras till barnhemmet och barnen ditekt av två vänner som ska åka dit i nästa vecka och ska vara där i två veckor. De ska också hjälpa till att bygga upp ett enkelt kök. Idag lagas all mat över öppen eld.

Väskor till Zambia