Utställningar värda att besöka.

I helgen var jag på två utställningar en på Bildmuseet och en på Västerbottens museet. Båda i Umeå.
Den på Västerbottensmuseet heter "Självklart" och är en utställning av hantverk i Västerbotten de senaste 100 åren. Mycket fint hantverk visades och under sommaren kommer man också ha både slöjdkvällar då folk får testa olika hatverk samt andra tillfällen då olika hatverkare visar när de jobbar med sina hantverk. Det var så mycket folk i lördags då vi var där så vi bestämde för att besöka utställningen fler gånger.
Den andra utställningen har namnet "Open source embroidery". Följande, citat hämtat från Bildmuseets hemsida , beskriver vad utställningen handlar om :

Här sammanförs verk av konstnärer, programmerare och html-användare. Verken i Open Source Embroidery experimenterar med gränsöverskridande metoder för att modifiera mönster och koder, för hackarnas gör-det-själv-kultur eller för sampling av ljud, GPS och mobil teknologi.

En rktigt rolig idé att kombinera teknik och handarbete på detta sätt.

Har du vägarna förbi så tycker jag absolut du ska besöka båda utställningarna. De håller på till i september. Här hittar du webbadresserna: Västerbotten museet och Bildmuseet .Detalj av en hängmatta gjort i plastsnören från utställningen "Självklart" på Västerbottensmuseet. Är det knypplad montro?

Kommentera här: